БСП настоява да бъде приет разумен бюджет, който да не 

...
БСП настоява да бъде приет разумен бюджет, който да не 
Коментари Харесай

Георги Гьоков: БСП настоява за разумен бюджет, който да не в ущърб на хората

БСП упорства да бъде признат рационален бюджет, който да не  е в ущърб на хората, съобщи депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков в радиоинтервю. " Бюджетен недостиг от 3% непременно няма по какъв начин да бъде признат. Не одобряваме и бюджета на служебния кабинет с недостиг от 6,5%, който е толкоз надут поради финансови разноски ", изясни той.
" Българска социалистическа партия е виновна партия и положихме всички старания да се обезпечи непоклатимост и сигурност на България и хората. За страдание не срещнахме схващане ", изясни Гьоков. Според него няма останали доста благоприятни условия за осъществяване на първия мандат. " След връчването на втория мандат, в случай че бъдем поканени на диалози, методът ни ще е същият - цели и по-късно хора, които могат да ги осъществят. Ние възразихме против метода на Борисов, при който даде кутийките за попълване ", напомни Гьоков.
Закъснялото искане на оставката на Гешев от тези, които го направиха основен прокурор, и приказките за правосъдна промяна са единствено намигане от страна на ГЕРБ към ПП-ДБ, счита той. Гьоков бе безапелационен, че един от главните цели в работата на Народно събрание би трябвало да бъде правосъдната промяна, само че тя да бъде същинска.
В настоящата обстановка Българска социалистическа партия постъпи най-отговорно, осъзнавайки сложната конюнктура, пред която са изправени България и хората - тежка политическа рецесия, неизясненост за бъдещето, неприет бюджет, неизясненост по какъв начин ще се проведат локалните избори, пенсионерите, работещите, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов в тв ефир. Според него по време на диалозите с ГЕРБ е станало ясно, че това не са истински диалози за кабинет. " Един месец Народното събрание буксува. Не прави нищо, с изключение на да изслушва министри. А има законопроекти, които чакат. Вчера изслушвахме вицепремиера Иван Демерджиев за войната по пътищата, срещу която хора всяка вечер стачкуват. В Българска социалистическа партия сме внесли подготвен законопроект за драконовски ограничения за пияните и дрогирани водачи, който отлежава. Искаме измененията в Наказателния кодекс да бъдат гледани час по-скоро ", съобщи Иванов. 
" Чухме от Христо Иванов, че ще се търси конституционно болшинство. За какво? Не е ясно. Във време, в което страната ни няма бюджет, общините са пред колапс, ние приказваме за конституционно болшинство ", разяснява депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Мая Димитрова в тв изявление. " Трябва да се направи смяна във Висш съдебен съвет, който е с изминал мандат, да се задвижи правосъдната промяна, с цел да може да проработи прокуратурата и всички институции ", безапелационна е Димитрова.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР